Neviem ako vy, ale ja začnem mať ešte väčšiu chuť na sladké, akonáhle začne byť vonku sychravo. Moje telo si chce vytvoriť zásoby, aby v zdraví prežilo zimu, ktorá je pred dverami. Počas sychravých víkendových rán nie je nič lepšie, ako maškrtiť vo vyhriatej posteli. Jednou z mojich obľúbených pochúťok sú nakrájané jablká poliate domácim mliečnym karamelom. Ešteže je také jednoduché, tak dobrú vec ako mliečny karamel, vyrobiť .
Okrem maškrtenia vám poslúži aj ako perfektný darček. Pribaľte ho, ak sa chystáte k niekomu na návštevu, alebo ako malú pozornosť k meninám.
Chcete potešiť milovníka zmrzliny? Vytvorte mu balíček ingrediencií na skvelý zmrzlinový pohár. Okrem zmrzliny a karamelu pribaľte aj banány, mandľové lupienky a čokoládové kúsky.
Radi by ste venovali niečo na jesennejšiu tému? Tak kúpte tvrdé, kyslejšie jabĺčka, dajte ich do koša, pribaľte vrecko vlašských orechov a domáci karamel a je to. Krásny a originálny darček.
Karamel je skvelý aj na palacinky, na zmrzlinu, na puding, na waffle, alebo aj ráno do jogurtu. V chladničke vydrží mesiac, ale podľa mňa každý sladké milujúci človek ho musí zjesť skôr. Zdá sa vám mliečny karamel trochu nudný? Tak mu dodajte trochu šmrncu štamperlíkom whisky.
Pri tomto recepte je dôležité si všetky ingrediencie pripraviť vopred. V hrnci roztopíme cukor na karamel, aby nám nekryštalizoval, nemiešame ho. Keď je väčšina cukru roztopená pridáme do karamelu maslo, pozor bude prskať a na nižšom plameni ešte chvíľku miešame. Následne stiahneme z horáku a pridáme smotanu na šľahanie. Zmes miešame až kým je karamel hladký. Na záver primiešame soľ. Hotový karamel nalejeme do vyhriatych vysterilizovaných pohárov. Pozor, nelejte karamel do studených pohárov, mohli by prasknúť. Po vychladnutí ho skladujeme v chladničke približne mesiac. Ak by sme chceli karamel skladovať dlhšie vysterilizujeme ho.Mliečny karamel
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Verím, že karamel osladí aj vaše jesenné dni a potešíte ním svojich blízkych.
Bez komentárov